De Referral bonus die WEL werkt!

Wie zijn de mensen die het best weten wie jij als groeiend bedrijf nodig hebt? Juist, de mensen die al dagelijks bij jou op kantoor rondlopen. Met een beetje geluk hebben zij ook de juiste opleiding gevolgd en een oud-klasgenoot die perfect bij jouw vacature zou passen. Het verbaasde mij dan ook niets dat 68% van de wervingsprofessionals in 2016 aangaf dat zij referral zeer effectief vonden. Dit komt enerzijds door de hoge kwaliteit van de professionals die worden aangedragen en anderzijds door de relatief lage kosten.

In onze workshop ‘Succesvol Werven‘ besteden wij aandacht aan je referral, want hoe zorg je ervoor dat jouw medewerker voor jou aan de slag gaat om de juiste mensen te bereiken? Een bekende manier is de referral bonus, waarmee je jouw medewerkers beloond voor de moeite die zij stoppen in het vinden van een nieuwe collega. Veel bedrijven kiezen ervoor om één keer een bedrag te geven, bijvoorbeeld nadat de nieuwe medewerker 6 maanden aan het werk is, maar een beloofd bedrag over een halfjaar is een stuk minder aantrekkelijk dan een kleiner bedrag binnen handbereik mét de mogelijkheid om uiteindelijk toch op het beloofde bedrag te komen. Zo motiveer je medewerkers om eens wat vaker aandacht te besteden aan de openstaande vacatures en na te denken over potentiële kandidaten in hun netwerk. Want hoe demotiverend is het als je elke keer geschikte kandidaten aanlevert, maar er telkens nét een betere sollicitant in de groep zit en jij dus nooit beloond wordt voor de moeite?

Dit brengt mij tot regel 1 van referral recruitment: Beloon iedere stap! Draagt jouw werknemer iemand aan die je uit zou willen nodigen voor een gesprek? à Beloning! Komt de kandidaat op eerste gesprek? àBeloning! Komt de kandidaat op tweede gesprek à Beloning! En zo voort tot de laatste stap, het aannemen van de kandidaat. Regel 2 hierbij is dat je je medewerker goed op de hoogte houdt van het recruitmentproces! Vertel je medewerker over de stap die wordt gezet en de beloning die erbij hoort.

Bekijk onderstaande inforgraphic voor een snelle samenvatting:

referral plaatje

Bron

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *