Wil je een baan of mag ik met je trouwen?

 

Huh? Wat heeft werk nou met liefde te maken? Nou, meer dan je denkt!

Solliciteren is eigenlijk net als daten. Je wilt iemand goed leren kennen en weten of hij/zij past binnen die organisatie. De Sourcers en de Corporate Recruiters van De Wervingsfabriek zijn er op gebrand om de juiste match te maken tussen de klant en een potentiële nieuwe collega. Oftewel; als matchmaker wil je er voor zorgen dat klant en kandidaat ‘verliefd’ op elkaar worden, ze het beste in elkaar naar boven gaan halen en een langdurige relatie met elkaar aangaan.

Dat mijn collega’s niet alleen een kandidaat verliefd kunnen laten worden op een bedrijf en visa versa blijkt wel uit de hun persoonlijke liefdes verhalen. Als ware Robbert ten Brink heb ik tijdens mijn eerste 4 weken bij DWF mijn collega’s (online) leren kennen door ook naar hun persoonlijke leven te vragen. En man, wat word ik blij van al die mooie verhalen.

Met de dag van de liefde voor de deur wil ik dan ook niets liever dan deze verhalen met jullie delen.

Onze Jules bijvoorbeeld. Hij weet als Sourcer niet alleen de juiste openingszinnen te gebruiken bij de kandidaten die hij benadert, maar ook bij zijn huidige vriendin. Tijdens een avondje stappen in Utrecht ziet hij het meisje van zijn dromen staan. Dit is het moment, dacht hij. Lichtelijk beschonken en daarmee met wat extra lef, loopt hij zelfverzekerd naar haar toe: “Hoi! Ik ben mijn vrienden kwijt, mag ik bij jou staan?” Een beetje cheezy, maar zeker effectief! De twee tortelduifjes hebben inmiddels samen een huis gekocht.

Dat je netwerk en de juiste omstandigheden soms zo moeten zijn blijkt wel uit het verhaal van Vincent. Hij ontmoette zijn huidige vriendin op een huisfeestje. Maar als hij niet in het eerste jaar van zijn studie bevriend was geraakt met een meisje uit zijn mentorgroep en ditzelfde meisje niet lid was geworden bij de vereniging waar zijn huidige vriendin ook zat, hadden ze nooit op hetzelfde moment op dát huisfeest gestaan. Het was liefde op het eerste gezicht.

Een kandidaat warm houden tot het juiste moment heeft Marlies aan den lijve ondervonden in haar eigen liefdesleven. Al 2 jaar moest ze van vrienden horen dat Mark dé man voor haar zou zijn. Toen ze elkaar eindelijk voor het eerst ontmoette op een boot tijdens de Gayparade in Amsterdam, bleek direct dat hun gezamenlijke vrienden gelijk hadden. Na 2 maanden trokken ze bij elkaar in en hebben ze inmiddels gezinsuitbreiding met poes Miep.

Trouwen met je kandidaat?

Klap op de vuurpijl is toch wel onze nieuwe collega Nilab. Tijdens haar vorige baan nodigde ze een kandidaat uit voor een intake gesprek. De beste man bleek uiteindelijk tevreden met de werkgever waar hij al zat, maar Nilab had een behoorlijke indruk achter gelaten. Enkele maanden na het intake gesprek, trok hij de stoute schoenen aan en vroeg Nilab op date. En wat denk je? Een paar maanden geleden heeft Mr Right onze Nilab dé vraag gesteld: “Wil je met mij trouwen?”

Zoals je ziet zijn de collega’s van De Wervingsfabriek een kei in het maken van de juiste match, zowel zakelijk als privé.

Lang leven de liefde!

 

door: Melissa de Wilde