Dankzij de inzet van Roos en haar team zijn wij in staat het beste talent aan onze organisatie te verbinden. De Wervingsfabriek kent onze strategische doelstellingen en neemt verantwoordelijk voor het gehele succes van onze wervingsdoelen. In de 2,5 jaar samenwerking hebben bijna 100 consultants, accountmanagers en teamleiders gekozen voor een loopbaan bij Kadenza. Ik heb de medewerkers van De Wervingsfabriek leren kennen als enthousiast, kritisch en succesvol. Ik kan elke ambitieuze organisatie die wil groeien en die werkt in een markt waarin toptalent schaars is aanraden om met De Wervingsfabriek in zee te gaan.

“De Wervingsfabriek onder de gepassioneerde leiding van Roos Dekker heeft Visualfabriq geholpen in het werven van de juiste mensen in de ontwikkeling van start-up naar scale-up. De communicatie lijnen zijn kort. Daarnaast is de samenwerking erg plezierig en succesvol.’’

Thanks for the crazy ride. Wat ben ik blij geweest met de inzet van De Wervingsfabriek om Recruitment voor Trunkrs professioneel en succesvol op te zetten. Ook waren wij blij met jullie flexibiliteit om na een snelle start terug te schalen (covid) én weer flink op te schalen.  We zijn de afgelopen 15 maanden door onze samenwerking verdubbeld in personeel en dat allemaal op afstand. Guido, Roos & team DWF bedankt.

Bij Inergy is De Wervingsfabriek al 2,5 jaar onze Recruitment afdeling. Ze zijn verantwoordelijk voor het behalen van onze recruitment doelstellingen. Zij bepalen samen met de COO onze Recruitment strategy en behalen de doelstelling door middel van persoonlijke benadering, creatieve referral acties, employer branding en hele goede afstemming met onze hiring managers. Wij hebben de mogelijkheid op op af te schalen wanneer nodig.

Ace & Tate heeft ons gevraagd het TA team uit te bouwen en te ondersteunen. Marlies Vernhout is momenteel TA Manager en geeft leiding aan 6 collega's waaronder een TA Sourcer van DWF.
Samen met de Head of People en de VP zetten we een (internationale) strategie neer om de groeidoelstellingen van A&T te behalen, werken we aan de EVP, arbeidsmarktcommunicatie en de cariérre pagina's om het werkgeversmerk op de kaart te zetten.

Voor Veloretti hebben wij een recruitment plan opgesteld en zijn wij nu bezig met de uitvoering en het aannamen van de juiste mensen. Dit wordt gedaan door een Senior Recruiter & Talent Sourcer. We implementeren een ATS (Applicant Tracking System), zetten een careerpage op en zorgen voor een gestroomlijnd proces van eerste benadering tot aanname.  Dit in afstemming met directie.

“Door het gebruik van bestaande kanalen, maar met een nieuwe en verfrissende aanpak, heeft De Wervingsfabriek op een pragmatische manier ons recruitment proces verbeterd. De Wervingsfabriek is in staat kort en bondig uit te leggen dat talenten binden aan je organisatie geen taak is die je er “even” bij doet. Het is een continue proces en een serieuze klus die tijd en energie kost als je het goed wil doen. Naast de expertise die wordt geleverd vanuit de Wervingsfabriek, hadden we het geluk dat we samen met Miriam mochten samenwerken. Qua houding, proactief en resultaat gericht. Zoals we dat ook van onze eigen medewerkers verwachten.

Voor de volgende campagne gaan zeker weer een beroep doen op Roos en haar team! Bedankt voor de prettige samenwerking!”

“De Wervingsfabriek heeft een sterke achtergrond in recruitment en kan daarom goed adviseren op uiteenlopende vraagstukken. De medewerkers die wij hebben leren kennen waren allemaal goed in hun vak en hebben ons in korte tijd echt geholpen om nieuwe plannen en projecten van de grond te krijgen.

We hebben De Wervingsfabriek voor twee projecten ingeschakeld, enerzijds voor strategisch recruitment advies en anderzijds in de vorm van een interim recruiter. Het strategische recruitment advies heeft ons geholpen om ons team in een veranderende, internationaliserende omgeving naar een hoger niveau te tillen. We hebben in een paar sessies handvatten gekregen om zelf aan de slag te gaan met een solide jaarplan en daarop voort te bouwen. Gezien de groei van de organisatie hadden we ook snel iemand nodig die in kon stappen in het recruitment team en meteen van start kon gaan met het zoeken en aannemen van kandidaten voor de organisatie. De Wervingsfabriek heeft bij ons een goede interimmer voorgesteld die met zeer weinig inwerktijd hele mooie resultaten neer heeft gezet.”

“KienIA schakelt De Wervingsfabriek sinds vorig jaar in voor werving en employer branding. Wij zijn erg tevreden over de resultaten die ze boeken. Ze vinden schaarse technici en interesseren deze kandidaten op integere wijze voor KienIA. Daarnaast staan ze ons in raad en daad bij, om KienIA als werkgever beter op de kaart te zetten. Ze beperken zich daarbij niet tot de inzet van een recruiter, maar schakelen op de juiste momenten collega’s bij ter ondersteuning. Ik beveel ze van harte aan!”

 

“De Wervingsfabriek heeft ons geleerd hoe recruitment in elkaar steekt. Met hun professionele aanpak, doortastendheid en kennis heeft De Wervingsfabriek ons naar een hoger niveau getild. De tips en tricks die wij van hen hebben geleerd heeft ons gebracht waar we nu staan. Mede door de kennis en kunde van Roos hebben wij juiste A-spelers in ons team. Roos praat energiek, met zelfvertrouwen en overtuiging. Roos richt zich op de strategische aanpak van het bereiken van de doelen die een organisatie heeft alsmede op de specifieke details. Ze is vastberaden, direct en zelfbewust in de omgang. Wil je dat jouw organisatie groeit met de juiste mensen, schakel dan De Wervingsfabriek in. De Wervingsfabriek levert toegevoegde waarde bij de groei van jouw organisatie!”

 

“De Wervingsfabriek heeft ons laten zien dat recruitment een vak is. Als je het goed doet, haal je er veel uit. Dat hebben wij het afgelopen jaar mogen ervaren. Zij hebben ons begeleid en de kneepjes van het vak geleerd. En vooral met het uitgangspunt om er zelf mee aan de slag te kunnen. De pragmatische manier van werken in combinatie met de hands on ondersteuning op de momenten dat wij het nodig hebben, maakt de samenwerking voor ons heel waardevol. In de groei die we de laatste jaren hebben doorgemaakt, waren we toe aan meer professionaliteit. De Wervingsfabriek heeft dat gebracht op een manier die bij ons past, met oprechte aandacht, betrokkenheid en enthousiasme!”