Junior Recruiter (20-40 uur per week) 

Voer jij graag kennismakingsgesprekken met kandidaten en zit jij vol ideeën over hoe een organisatie de beste kandidaten kan werven? Wij zijn specialist op het gebied van Corporate Recruitment &  helpen scale-ups groeien, zowel op locatie bij de klant als vanaf ons kantoor.  Omdat wij ons team willen uitbreiden zijn we op zoek naar een Junior Recruiter. 

Als Junior Recruiter ga jij aan de slag samen met een ervaren recruiter op een opdracht voor een van onze leuke klanten (organisaties, zoals Visualfabriq, Friesland Campina, Temper, Trunkrs of Inergy) om voor hen de beste mensen te bereiken. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken zoals het bedenken van creatieve, en soms ludieke, acties met het team. Je bouwt op deze manier een grote talentpool op, je werkt actief mee aan het vinden van kandidaten via LinkedIn of helpt bij het bedenken van snelle en creatieve sollicitatieprocedures. Daarbij houd je ATS en workflow altijd up-to-date en voer je de eerste gesprekken met kandidaten, zowel telefonisch als face-to-face. Tot slot treed je op als business partner naar de organisatie: jij adviseert, ondersteunt en bent creatief. 

What else? Naast je werkzaamheden als interim recruiter ga je vooral heel veel leren, over eigenlijk al je werkzaamheden. We hebben maandelijke trainingen zoals STAR gericht interviewen, employer branding en het schrijven van een strategisch recruitmentplan. Zo leer je veel over goede sollicitatiegesprekken, stakeholder management en leren wij je sourcen via verschillende kanalen, o.a. LinkedIn Recruiter. Je krijgt veel meer kennis van corporate recruitment binnen verschillende organisatie die jij toe kan passen in je studie of werk.

Wie zijn wij?

In 2014 werd de Wervingsfabriek opgericht door Roos en in 2016 kwam broer Guido hierbij. Samen vormen zij nu de directie van B.V De Wervingsfabriek (al klinkt dat stijver dan het is). Door de jaren heen zijn daar inmiddels 8 ambitieuze recruiters en 4 talent sourcers bij gekomen. Dit team valt het best te omschrijven als enthousiast, creatief en het glas is altijd halfvol. We weten veel van ons werk maar praten net zo graag over de weekendplannen of de kat van de buren. Natuurlijk met regelmatig, leuke teamuitjes.

Wat vragen wij?

  • Ambitie en zelfstandigheid (ja duh)
  • Bezig met een Bachelor of Master studie. Of je hebt deze net afgerond.
  • Je hebt intersse in organisaties en recruitment.
  • Je bent 3 tot 5 dagen per week beschikbaar, minimaal 20 uur!

What is in it for you?

  • Veel trainingen & coaching door een ervaren Senior Recruiter.
  • Flexibele uren, mogelijkheid tijd zelf in te delen.
  • 25 vakantiedagen + 5 dagen die je kan kopen.
  • Als je nog studeert is je salaris €2000,- obv fulltime maar heb je je Bachelor of Master afgerond dan ligt dit hoger.
  • Een laptop en natuurlijk goede koffie, alle soorten thee en lunch.  Sounds good?? Let’s go! Voor vragen kan je contact opnemen met een van onze Recruiters of met Roos Dekker 06-15859319 roos.dekker@dewervingsfabriek.nl APP of mail gerust.