1 op de 3 medewerkers hadden we kunnen behouden!

8 december 2022

2 min

In 2022 geeft maar liefst een op de drie medewerkers aan dat de werkgever hen had kunnen behouden.

Betrokken medewerkers die je organisatie goed kennen zijn goud waard. Niet alleen voor de groei van het bedrijf, maar ook voor de werksfeer en daarmee de productiviteit. Wanneer medewerkers tevreden zijn, zorgt dit voor betere werkprestaties. Betere werkprestaties dragen bij aan het behalen van de doelstellingen en het succes van het bedrijf.

6  tips voor het behouden van je talent door Sanne van Es;

  1. Een sterk onboarding programma; Zorg dat je medewerkers zich vanaf dag 1 welkom voelen. Zorg voor een goed buddy systeem en laat de medewerker koffie-dates inplannen met collega’s. Het onboarding programma duurt niet 1 dag, maar minimaal 3 maanden. 
  2. Luisteren; Luisteren is niet alleen horen wat iemand zegt, maar ook oor hebben voor de boodschap. Een medewerker die ervaart dat er echt naar hem of haar geluisterd wordt, voelt zich serieus genomen en durft zich meer uit te spreken.
  3. Geef verantwoordelijkheid door vertrouwen; Zo creëer je ruimte voor je medewerker, waardoor hij of zij beter kan presteren. Vertrouwen is een van de randvoorwaarden van werkgeluk. Het zal het gevoel van zelfstandigheid vergroten en de medewerker meer betrokken maken bij de organisatie.
  4. Waardering; Alleen een goed salaris is niet voldoende. Medewerkers willen zich op emotioneel vlak gewaardeerd voelen. Dit kan al door een oprecht compliment, een persoonlijk cadeautje of een compliment in een #greatjob kanaal.
  5. Biedt kansen voor ontwikkeling; Iedere medewerker heeft ambitie en potentie en zou de mogelijkheid moeten krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Interesseer je in de ambities van je medewerkers, zodat je ze de kans kunt bieden het beste uit zichzelf te halen en het beste aan de organisatie kan bieden.
  6. Last but not least: een goede veilige werksfeer; Als een medewerker de sfeer fijn vindt en zich verbonden voelt, vergroot dit het teamgevoel. Collega’s zijn dan eerder geneigd elkaar steun te bieden en elkaar te helpen.

Natuurlijk zijn dit kort 6 punten waar aandacht aan besteedt moet worden, maar hoe je dit het beste doet en wat er nog meer bij komt kijken bespreek ik graag met je.
Wil je meer weten of vrijblijvend onze HR scan aanvragen; stuur een berichtje via linkedin of naar [email protected]