DWF Goes Remote

24 augustus 2022

2 min

Hybride werken kan dus echt!
Eleni Dima over haar remote work maand in Griekenland.

Waarom Griekenland?
Ik ben half Grieks half Nederlands en ben dus op Kreta opgegroeid. Mijn ouders en veel van mijn vrienden wonen hier nog, dus ik woon weer even een maandje “thuis”. Het fijne is dat ik dan iedereen weer kan zien zoals je dat normaal gesproken in Nederland zou doen, zonder heel veel dagen vrij te hoeven nemen. Win-win!

Hoe ziet je werkplek er uit?
Wij hebben een kantoorkamer thuis, maar soms zit ik ook even op de bank in de huiskamer (Daar is de airco haha). Mijn vader heeft zijn eigen bedrijf met een kantoor in het centrum van Heraklion, daar mag ik ook lekker werken. Het leuke van thuis werken is wel dat onze kat soms gezellig bij mij komt zitten.

Merk je verschil in bijvoorbeeld focus of productiviteit?
De hitte helpt soms niet mee, maar verder merk ik geen groot verschil in productiviteit. Ik werk nog steeds 36 uur voor de klant en doe al mijn interviews vanuit hier. Het is hier erg rustig want mijn ouders werken allebei niet thuis, dus heb ik het huis voor mezelf. Ik heb ook extra motivatie om goed gefocust te werk te gaan, want na werk wil ik natuurlijk tijd doorbrengen met mijn ouders en vrienden.

Wat ga je tijdens je remote tijd naast werken doen?
Ik heb een weekje vrij genomen en heb met mijn vriend een roadtrip door Kreta gedaan. Dat was erg leuk! We hebben heel veel mooie stranden ontdekt. Mijn vriend heeft een huis in een heel klein dorp in Oost Kreta waar we standaard ieder jaar een paar dagen heen gaan. Heel simpel, geen wifi, maar wel lekker in de natuur – daar kom ik altijd helemaal tot rust. Verder probeer ik als ik werk normale werktijden aan te houden (in Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland) zodat ik na werk naar het strand kan gaan, of lekker de stad in met vrienden en vriendinnen!

 

Door Eleni Dima