Van Recruiter naar… Yogalerares, ballerina, nanny, co-piloot en skiër!

8 november 2021

3 min

Een jaar geleden startte ik bij De Wervingsfabriek en kon ik direct aan de slag bij een hele leuke klant; Inergy. Een relaxte omgang met collega’s, wederzijdse betrokkenheid bij groei én ik kreeg hier alle ruimte voor creativiteit. Ik kon mijn rol als Recruiter een totaal andere invulling geven dan dat ik gewend was.

De Wervingsfabriek werkt met zes building blocks. Via deze building blocks zorgen wij dat de groeidoelstellingen bij onze klanten behaald kunnen worden, afgestemd op de stijl en cultuur van het bedrijf. Een belangrijk building block is “referrals”.  Een referralprogramma is er zodat je de eigen medewerkers informeert en motiveert om mensen uit hun eigen netwerk aan te dragen als mogelijk nieuwe collega.

In een markt waar er meer vacatures zijn dan gekwalificeerde werkt referral effectief. Wie kan er nou beter vertellen hoe het er bij een bedrijf echt aan toe gaat, dan iemand die je al kent en er werkt. Daar tegenover staat dat de eigen medewerkers goed kunnen inschatten of ze diegene binnen het bedrijf vinden passen waardoor de kans van slagen groot is.

Inergy had al een prachtig referralprogramma. Door het aandragen van iemand uit je netwerk kan de medewerker punten verdienen, die kunnen oplopen tot 1000 punten per persoon die wordt aangenomen. En met die punten kan je serieuze prijzen uitkiezen! Van 1 jaar een personal trainer, mee op wintersport, de Big Green Egg aanschaffen, een jaarabonnement op een pretpark of een trip naar New York!

Met nieuwe vacatures in het vooruitzicht vonden mijn DWF collega Vincent en ik dat het referralprogamma wel weer eens een boost kon gebruiken. Afgelopen maand besloten we daarom de Maand van de Verdubbelaar in het leven te roepen. Oftewel; iedereen die in deze maand iemand aandroeg (die in dienst komt) krijgt dubbele punten. Om deze actie extra onder de aandacht te brengen besloten Vincent en ik om alle 25 prijzen ‘zelf eens uit te proberen’. En dat hebben ze bij Inergy geweten! De collega’s hebben via het interne kanaal al deze foto’s al ontvangen en de eerste gesprekken zijn gepland.

Gaan jouw handen jeuken om referral programma’s bij onze klanten te organiseren en met onze andere building blocks aan de slag te gaan? Of zie jij een baan bij Inergy wel zitten? Stuur mij een berichtje!

 

Door Melissa de Wilde