Wat is RPO precies en waarom zou je hiervoor kiezen als organisatie?

30 april 2022

3 min

Recruitment Process Outsourcing; Wat is dit nu precies?  en voor welke organisaties is dit interessant?  Bij de Wervingsfabriek helpen wij snelgroeiende organisaties met het vinden en binden van de medewerkers die bij hun bedrijf passen.

Omdat deze organisaties vaak snel willen groeien en 10+ vacatures hebben is de keuze voor Werving & Selectie bureaus niet meer interessant. Ook is het belangrijk Recruitment professioneel in te richten en te zorgen dat dit duurzaam is ingericht. Ready voor nog meer groei?  Soms is er twijfel; een eigen Recruiter aannemen of in zee gaan met een externe gespecialiseerde partij? Waarom zou een externe partij toegevoegde waarde kunnen leveren?

Natuurlijk heeft een externe partij veel kennis van de markt, flexibiliteit om op en af te schalen en een team aan Recruiters. Ook deel je het risico van Recruitment en betaal je niet als er niet voor je gewerkt wordt (bv bij uitval van een vaste Recruiter).

Wij hebben bij De Wervingsfabriek ervoor gekozen om altijd maatwerk te leveren maar ook om bij elke klant eerst de basis voor duurzame werving neer te zetten. Zo kijken we naar een goed proces, implementeren wij een ATS (Applicant Tracking Systeem) en betrekken wij eigen medewerkers bij de werving. Bijna elke organisatie geeft aan dit zelf al te doen maar als wij referral recruitment acties gaan doen blijkt dat de eigen mensen een veel groter netwerk hebben dan gedacht.

Ook mag Talent Sourcing niet ontbreken. Kortom de fundering van een succesvolle recruitment afdeling zetten wij neer én tegelijkertijd vullen wij de huidige vacatures in. Staat de basis en zijn er voldoende gesprekken, dan kijken wij samen naar verbeteringen op het gebied van Employer Branding, Training en Onboarding. Dit allemaal met hetzelfde doel; zo snel mogelijk de vacatures invullen met mensen die je organisatie (nog) beter maken én het neerzetten van een sterk werkgeversmerk.

Dit doen wij altijd met gedeeld risico. Omdat wij samen van te voren de verwachtingen afstemmen én altijd succesvol zijn durven wij dit aan. Wij werken met een vaste fee en jouw organisatie betaalt een (lage) succesfee alleen wanneer een kandidaat start.

 

Door Roos Dekker