Successen wil je vieren!

1 March 2021

3 min

Glunderend zit ik achter mijn laptop. De zenuwen die aan het begin van de week opspeelde, vallen in één keer van me af. Aangezien ik in mijn eentje vanuit huis werk, geef ik mezelf (bij gebrek aan beter) een schouderklopje. Daarna stuur ik mijn collega Marlies een appje: “Wat goeeed! Wat een mooi compliment!” Ik krijg een big smile terug.

Marlies werkt nu ruim een jaar voor Inergy via De Wervingsfabriek als Corporate Recruiter. Nu staat ze aan de vooravond om aan mij het stokje over te dragen, zodat ze haar kennis en ervaringen in te zetten bij een nieuwe klant van De Wervingsfabriek. Marlies heeft het afgelopen jaar enorme stappen gezet om Inergy te laten groeien en op creatieve wijze nieuwe collega’s aan te trekken en te engagen, ook in coronatijd.

Maar dat er ook wel eens tegenslagen zijn, daar weet ze alles van.

Nog geen 2 maanden geleden stond ze voor een grote uitdaging. Begin 2021 zou er een flinke groeispurt worden gemaakt in de aanname van nieuwe collega’s (ook wel liefkozend Inergeeks genoemd) bij Inergy. Door veranderingen binnen de teamsamenstelling, kwam Marlies er als fulltimer, 5 voor 12 alleen voor te staan. Dubbel zoveel werk in je eentje, juist op een moment dat er extra gas gegeven moest worden.

Schiet Marlies dan in de stress? Oké, laten we eerlijk zijn. Misschien eventjes! Maar een oplossing volgt al snel. Dat is fijne aan werken via De Wervingsfabriek; ook al zit je alleen bij een klant, je staat er nooit alleen voor. Het gebrek aan een fulltime collega naast haar werd besproken, collega’s keken in hun netwerk en tadaaa; 2 weken later starten ik als nieuwe collega van Marlies bij Inergy.

Binnen no time werd er gezorgd dat ik up en running was en samen met onze Sourcer Boaz hebben we keihard gewerkt om de schade in te halen.

Vorige week; Marlies en ik worden door Joost Henskens in de CC meegenomen in een mailing richting alle managers binnen Inergy:

Afgelopen periode hebben we flink gas gegeven op recruitment, waaronder extra investeringen vanaf Q4 in sourcing en dat heeft geleid tot mooie resultaten. Dit en volgend kwartaal zullen in totaal zo’n 12-14 nieuwe medewerkers starten inclusief vijf Young Professionals (per 1 april). Dit is met recht een compliment voor Marlies en haar collega’s van De Wervingsfabriek!

Met een wijntje in ons hand en genietend van de zon, gingen wij met een goed gevoel ons weekend in!

 

Door Melissa de Wilde