Van intercedent naar corporate recruiter

28 April 2020

3 min

“Ik maakte de overstap van Intercedent naar Corporate Recruiter bij de Wervingsfabriek”               

Vanuit HR naar Recruitment

Ik begon mijn carrière als human resources medewerker en hier kwam ik in aanraking met corporate recruitment. Bij het bedrijf waar ik toen werkte werd er vrij weinig aan recruitment gedaan en bijna alle vacatures werden door bureaus vervuld. Zo kwam ik in aanraking met mijn toenmalige werkgever. Vergeleken met HR sprak recruitment aan de bureauzijde mij enorm aan. Een levendige cultuur met bevlogen collega’s en een commerciële rol waarbij je kandidaten en bedrijven aan elkaar verbindt. Het was een perfecte overstap voor mij. Al snel nam ik de rol aan waarbij ik zowel kandidaten plaatste, als nieuwe vacatures binnenhaalde. Ik vond het leuk om met bedrijven en kandidaten in gesprek te gaan. Verschillende vacatures, bedrijfsculturen, klanten en kandidaten gaf (en geeft) mij veel energie. Na bijna twee jaar kwam ik per toeval in gesprek met De Wervingsfabriek. Een oude klasgenoot (een highschool vlam😉) stuurde mij via LinkedIn een bericht en koppelde mij aan Roos.

Naar de andere kant van de tafel

Omdat ik nieuwsgierig was naar recruitment buiten het bureau en ambitie had meer te leren ging ik het gesprek aan. Ik kwam er tijdens de gesprekken met Roos en Guido al snel achter dat recruitment zoveel meer is dan wat ik tot dan toe had geleerd en gezien. Maar ik wilde de dynamiek dat je voor verschillende bedrijven werft niet verliezen. Gelukkig werkt de Wervingsfabriek ook op opdrachtbasis bij klanten en heb ik nog steeds de mogelijkheid om een kijkje te nemen in verschillende keukens. Hierdoor leer ik steeds meer over corporate recruitment. In plaats van een externe ad-hoc recruitment oplossing als bureau recruiter, werk ik nu voor langere tijd echt als onderdeel van het team mee bij de klant. Ik zit nu aan de andere kant van de tafel en op deze manier krijg je ook veel meer mee van wat er intern speelt.

Deze overstap is een hele goede keuze geweest. Je leert door te doen maar op achtergrond krijg je alle steun vanuit De Wervingsfabriek om te leren. Ik kreeg dan ook vrij snel mijn eerste opdracht. Hierdoor leerde ik niet alleen direct meer over succesvol werven op corporate niveau maar vervulde ik ook een rol als consultant bij de klant. Inmiddels heb ik mooie recruitment resultaten geboekt bij oa: Friesland Campina, Strypes en Inergy.

De voordelen als DWF-er

Het is heel leuk om telkens creatief na te denken over werving en succesvolle recruitment acties bij nieuwe klanten toe te passen. En de impact van je werk terug zien bij een blije klant wanneer een nieuwe collega’s is gestart, maakt het werk voor mij nog steeds heel motiverend en uitdagend. Wat mij daarnaast erg motiveert en bevlogen houdt is de achterban van collega’s bij De Wervingsfabriek. Samen delen we ervaringen en komen we maandelijks bij elkaar voor een WervingsAcadamy. Hier leren we van elkaar en krijgen we recruitment gerelateerde trainingen. Zo bundelen we kennis en dat zie je terug in onze dienstverlening. De combinatie van fantastische collega’s en super leuke klanten maakt dat ik intercedenten kan aanbevelen het gesprek aan te gaan met Roos en Guido. Dit kan voor jou, net als het voor mij is geweest, een mooie stap in je carrière betekenen.

 

Door Marlies Vernhout