Change

Interim HR Advies

HR fundament geïmplementeerd

On- en offboarding, verzuimbeleid

Change is dé specialist in Customer Experience. Levert advies, operatie en innovatie op het gebied van klantervaring. In 1,5 jaar tijd is dit jonge, dynamische bedrijf gegroeid naar bijna 200 man. Naast het hoofdkantoor in Rotterdam heeft Change kantoren in Amsterdam en Suriname. 

De vraag

Change had door haar snelle groei de afgelopen periode en de groei voor de komende jaren behoefte aan een professionalisering van de HR-afdeling. De vraag aan de Wervingsfabriek: maak de HR-processen efficiënter en effectiever en zet een stevig HR-fundament neer. Oftewel, maak de organisatie klaar voor de volgende groeifase.  

Onze inzet

De Wervingsfabriek heeft een analyse gemaakt van de huidige situatie en een verbeterplan opgesteld. Het HR-beleid en de nieuwe processen zijn verbeterd en geïmplementeerd. Waar mogelijk geautomatiseerd. Concreet betekende dit professionele HR-processen op gebied van; on- en offboarding, verlof, kort en lang verzuim, contractverlengingen en officiële waarschuwingen. Daarnaast hebben wij de nieuwe CAO doorvertaald naar beleid. 

Alles is door ons verwerkt in een employee handbook. De nodige trainingen op bovenstaande onderwerpen hebben wij gegeven aan de managers van Change. 

De Wervingsfabriek had daarnaast een adviserende en begeleidende rol voor medewerkers, managers en de directie.

Het resultaat

Het resultaat is dat zowel de organisatie als de managers een solide basis hebben om HR-gerelateerde taken effectief en efficiënt uit te voeren. Er liggen betere processen, en een duidelijke verdeling van verantwoordelijkheden. Hierdoor weten mensen precies waar ze aan toe zijn. Met de trainingen die zijn gegeven, het bijbehorende naslagwerk en het employee handbook zijn waardevolle hulpmiddelen verankerd in de organisatie. Zowel huidige als nieuwe collega’s kunnen hierop terugvallen.