Ace & Tate

Bouwen team (7 FTE)

Employer Branding

500+ hires in 9 maanden

Ace & Tate is een brillenmerk en B-corp organisatie met een groeiambitie door heel Europa. Zij verzorgen “Thoughtfully designed eyewear from €110, including prescription”. Recruitment wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. 

Vraag

De huidige lead recruiter moest vervangen worden. Ook wilden ze dat we een team voor ze bouwden, aanstuurden en professionaliserden. Er moesten recruitmenttrainingen ontwikkeld worden en een plan komen om de groei in nieuwe markten te realiseren. 

Onze oplossing 

De eerste uitdaging was de werkdruk versus het aantal fte. We begonnen met een recruiter en een stagiair, op 150+ vacatures. Het aantal vacatures zou alleen maar groeien vanwege de opening van nieuwe winkels. We zijn gegroeid naar 5 recruiters (inclusief onze lead recruiter Marlies), 1 talent sourcer van De Wervingsfabriek en 2 stagiaires. Onder Marlies haar leiding werd de focus aangebracht en het nieuwe team startende recruiters getraind. Ook hiring managers zijn getraind om de kwaliteit van de interviews te verhogen. De rapportages zijn aangepast en er werden data gedreven beslissingen genomen. 

Ace & Tate werd in deze periode een B-corp. Daarom hebben we gewerkt aan een nieuwe EVP (Employer Value Proposition), vernieuwden de carrière pagina en startten we bias- en diversiteitsprojecten om het aannameproces eerlijker, transparanter en efficiënter te maken.
Nadat deze goede basis was neergezet hebben wij een vaste head of recruitment aangenomen. Deze heeft de leiding van het al succesvolle team overgenomen en de bestaande groei verder gerealiseerd.