Rocsys

Opzetten recruitment

Ontzorgen MT

Groei zonder bureaus

Rocsys is een snelgroeiend, innovatief hightechbedrijf met één missie: ‘schoon transport mogelijk maken door autonoom opladen’. Ze bouwen betrouwbare oplaadoplossingen door robotica, geavanceerde computervisie en service met toegevoegde waarde te combineren.

Vraag

Recruitment was belegd bij management en directie. Er was een wekelijks recruitmentoverleg waarbij iedereen kandidaten op een eigen lijstje had. Er was weinig structuur en inzicht in verschillende data. Rocsys vroeg ons of wij via interim recruitment structuur zouden kunnen aanbrengen, het management wilden ontzorgen en de cost per hire wilden reduceren door minder met werving- en selectiebureaus te werken. 

Onze oplossing

Onze interim recruiter heeft eerst een recruitmentsysteem geïmplementeerd. Vervolgens hebben we direct alle eerste gesprekken met kandidaten overgenomen en een recruitment kick-off gehouden voor directie en management om verwachtingen af te stemmen. Daarnaast hebben we een referral programma opgezet en zijn we begonnen met actieve sourcing via LinkedIn. Inmiddels zijn de eerste aannames gerealiseerd, zonder werving- en selectiebureaus. Zo is de cost per hire direct een stuk lager.

Crijn Bouman, CEO,  Co-founder: “De Wervingsfabriek heeft ons geleerd hoe recruitment in elkaar steekt. Met hun professionele aanpak, doortastendheid en kennis heeft De Wervingsfabriek ons recruitment neergezet en ons management ontzorgd. Ze richten zich op de strategische aanpak van het bereiken van de doelen die een organisatie heeft alsmede op de specifieke details.”