Rocsys

Interim Recruiter

Ontzorgen MT

50% groei zonder bureaus

Rocsys is een scale-up die schone mobiliteit mogelijk maakt door het opladen autonoom te maken. Door middel van een combinatie van robotica, kunstmatige intelligentie, computervisie en webtechnologieën bieden ze een werkelijk autonome ervaring voor het opladen van elektrische voertuigen. Hun oplossingen leveren waarde in de industrie, professionele wagenparken, logistiek en binnen het domein van de auto-industrie.

Vraag

In eerste instantie was het MT verantwoordelijk voor werving. Het proces omvatte wekelijkse wervingsbijeenkomsten waarbij managers verschillende kandidaten presenteerden via een Excel-spreadsheet. Aan deze aanpak ontbrak de nodige structuur en de data inzichten om optimale besluiten te vormen. Daarnaast vertrouwde Rocsys zwaar op externe wervingsbureaus, wat leidde tot hoge kosten per aanname.

Daarom werd De Wervingsfabriek gevraagd om het proces beter te organiseren, het MT te ontlasten en de kosten per aanname te verlagen.

Onze inzet

Om deze doelstellingen aan te pakken, implementeerde onze interim-recruiter een Applicant Tracking System (ATS) en maakte een uitgebreide carrièrewebsite. Vervolgens hadden we een aftrapbijeenkomst met het MT en het bestuur om verwachtingen vast te stellen. We namen alle interviews en actieve werving op LinkedIn over, en implementeerden een referral programma om het wervingsproces verder te versterken.

Naast werving dook onze interim-recruiter ook in HR-initiatieven. Een Employee Handbook werd gemaakt op Confluence om bedrijfsbeleid te documenteren, en een vernieuwd onboarding programma, met behulp van Trello, zorgde voor een soepele introductie en een duidelijke routekaart voor de eerste zes maanden van de nieuwe medewerkers.

Het resultaat

De resultaten spreken boekdelen. Tussen juni 2022 en december 2023 heeft onze interim-recruiter succesvol 25 nieuwe collega’s aangenomen voor sleutelposities in zowel Nederland als de Verenigde Staten, wat heeft geleid tot een indrukwekkende groei van 50% voor Rocsys. Niet alleen heeft Rocsys aanzienlijk opgeschaald, maar het heeft nu ook een solide basis in werving en HR, wat de weg vrijmaakt voor duurzame groei in de toekomst.

Crijn Bouman, CEO,  Co-founder: “De Wervingsfabriek heeft ons geleerd hoe recruitment in elkaar steekt. Met hun professionele aanpak, doortastendheid en kennis heeft De Wervingsfabriek ons recruitment neergezet en ons management ontzorgd. Ze richten zich op de strategische aanpak van het bereiken van de doelen die een organisatie heeft alsmede op de specifieke details.”
Elbér, hiring manager: “Thanks for all the work you have done. On top of all your structure, thanks for adding FUN! to our Recruiting identity.”