Yokoy.io

Head of Recruitment

Recruitment strategy

100% groei

Yokoy is een fintech AI startup, opgericht in 2019 in Zwitserland. Deze start/scale-up heeft een investeringronde Series B van Sequouia opgehaald en daarmee moet Yokoy significant groeien. Daarnaast zijn de financiële AI oplossingen vol in ontwikkeling en het portfolio wordt uitgebreid met meerdere slimme producten.

Vraag

De Wervingsfabriek werd gevraagd op het moment dat Yokoy naast het hoofdkantoor in Zwitserland en kantoren in München en Wenen ook een kantoor in Amsterdam opende om de markt in Europa verder uit te breiden. Het huidige recruitment team (3FTE)  had geen scale-up ervaring en daarom was de vraag of wij een interim Head of Recruitment hadden die een gedegen strategie kon neerzetten om de hyper growth (van 90 naar 250 FTE) te verwezenlijken.

Onze inzet

Marlies Vernhout, onze Head of Recruitment, heeft structuur aangebracht door middel van het implementeren van een recruitmentsysteem. We hebben rollen gedefinieerd,  profielen geschreven en processen geïmplementeerd. Het recruitmentteam moest in de organisatie opnieuw op de kaart worden gezet als een expertise team. Gezien de groeidoelstelling werd er ook een extra recruiter aangenomen en extra capaciteit via ons ingehuurd. Toen de basis was gelegd, hebben wij samen een Employer Value Propositie geformuleerd om door te kunnen voeren naar een nieuwe carierepagina om vervolgens ons aannamebeleid op aan te passen. Dit om de gewenste groei te realiseren.