Inergy

5+ jaar samenwerking RPO

Strategie

30 hires per jaar

Inergy helpt bedrijven bij het halen en verbeteren van hun eigen doelstellingen door het optimaal inzetten van data analytics. Ze bouwen, beheren en zorgen voor de doorontwikkeling van dataplatformen voor klanten zoals Rituals en PostNL. Inergy heeft de afgelopen drie jaar een aantal bedrijven overgenomen en geïntegreerd. Onder andere LIAS, een planning & control oplossing voor overheden en gemeenten.

De vraag

In 2019 haalde Inergy haar wervingsdoelstellingen niet door langdurige afwezigheid van hun recruiters. Er was op dat moment alleen een junior sourcer werkzaam. Zij hadden een ervaren recruiter nodig die ervoor zorgde dat gewenste groeiresultaten werden behaald.

Onze inzet

De afgelopen drie jaar zijn wij recruitmentpartner van Inergy. We zijn begonnen met een ervaren recruiter die een recruitmentplan heeft geschreven. Vervolgens hebben wij een ATS (recruitmentsysteem) geïmplementeerd zodat processen strakker georganiseerd werden. Er is een kick-off geweest met het managementteam waar verwachtingen zijn uitgesproken en er is succesvolle sourcing via LinkedIn opgezet.

Het resultaat

Inmiddels is er een wekelijkse MT rapportage en elk kwartaal een nieuw referral programma waarbij onder andere nieuwe medewerkers dineren met de directie. Tijdens deze diners betrekken we niet alleen de nieuwe medewerkers én hun netwerk bij werving, maar evalueren wij ook hoe hun recruitmentproces en onboarding geweest is. Deze data verwerken wij in het plan voor het komende jaar.

Zo hebben wij de afgelopen jaren op- en afgeschaald, afhankelijk van de groeibehoefte van Inergy.

Joost Henskens, COO: “De Wervingsfabriek is al vijf jaar onze recruitmentpartner. Ze zijn verantwoordelijk voor het behalen van onze recruitment doelstellingen. Zij bepalen samen met mij onze recruitmentstrategy en behalen de doelstelling door middel van persoonlijke benadering, creatieve referral acties, employer branding en hele goede afstemming met onze hiring managers. Wij hebben de mogelijkheid op- en af te schalen wanneer nodig en zijn heel tevreden over de samenwerking met Roos en haar team.”