Trunkrs

RPO

Permanent team gebouwd

100% groei

Trunkrs is een Nederlandse Same-Day-Delivery scale-up. Ze hebben een duidelijke visie op duurzaamheid waardoor ze verder kijken dan hun eigen footprint en maken optimaal gebruik van de bestaande middelen. Eind 2022 willen ze volledig uitstoot vrij bezorgen. 

Vraag

Trunkrs zocht na een nieuwe financieringsronde in het voorjaar van 2020 een recruitmentpartner die kon helpen met het halen van de ambitieuze groeidoelstellingen. Er was behoefte aan een partner die op een schaalbare manier recruitment kon opzetten, waarbij de kwaliteit van de hires gewaarborgd werd. Het was voor Trunkrs belangrijk dat er flexibel kon worden op- en afgeschaald afhankelijk van de hiring needs.

Onze oplossing

Omdat mede-ondernemerschap belangrijk was voor Trunkrs werd gekozen voor Recruitment Process Outsourcing, waarbij De Wervingsfabriek alle recruitment taken op zich nam. Omdat er nog geen recruitmentafdeling bestond, zijn we alle building blocks gaan implementeren. We zijn gestart met het bepalen van de recruitmentprocessen, het implementeren van een nieuw ATS (recruitment systeem) en het sourcen naar moeilijk te vinden kandidaten. Ondertussen bouwden we een nieuwe careerpage en hebben we een referral campagne opgezet. Ook trainden we alle hiring managers en MT leden.

Middenin dit proces maakte Trunkrs vanwege een landelijk lockdown een exponentiële groeiperiode door. Het aantal orders verviervoudigde binnen een week. Door de sterk toegenomen vraag nam het aantal vacatures ook exponentieel toe. De Wervingsfabriek schaalde mee op, en is erin geslaagd om aan deze vraag te voldoen. Zo kon Trunkrs de groei bijbenen. Na deze periode kwam de organisatie in rustiger vaarwater terecht en heeft De Wervingsfabriek gezorgd voor de permanente invulling van de recruitmentafdeling. 

Jan Wijn, CEO
‘‘Thanks for the crazy ride. Wat ben ik blij geweest met de inzet van De Wervingsfabriek om recruitment voor Trunkrs professioneel en succesvol op te zetten. Ook waren wij blij met jullie flexibiliteit om na een snelle start terug te schalen (covid) én weer flink op te schalen.  We zijn de afgelopen 15 maanden door onze samenwerking verdubbeld in personeel en dat allemaal op afstand. Guido, Roos & team DWF bedankt.’’