Remote aan de slag

9 augustus 2023

2 min

Werkgeluk en remote werken gaan hand in hand. Ik reis ontzettend graag, korte weekend trips maar ook langere trips verder weg. Zo werk ik nu ik deze blog schrijf, vanuit Canada voor een maand.

Hoe werkt dat remote werken?
In goed overleg met DWF en de klant waar ik momenteel zit is het gelukt om een maand elders te werken. Ik zit wel met 6 uur tijdsverschil, maar daar heb ik iedereen (vroegtijdig) van op de hoogte gebracht. Zo heb ik mijn meetings naar de middag verschoven en heb ik regelmatig contact met m’n hiring managers en executives. Gesprekken met kandidaten plan ik ook later op de dag. In principe verandert er niks, m’n dag begint gewoon iets later en ik ga wat later door.

Werkgeluk
Ik reis ontzettend graag, het liefst altijd! En dat dit nu gecombineerd kan gaan met werk is fantastisch. Het feit dat er ook vertrouwen is vanuit de business is ook echt een boost. Ik zou bijna zeggen dat ik productiever ben dan wanneer ik werk vanuit Nederland. Dat komt waarschijnlijk omdat ik weet dat er een soort “reward’’ op me wacht aan het einde van m’n werkdag. In mijn geval een hike in de natuur met als afsluiter een heerlijk duik.

Hoe zit je werkplek eruit?
Helemaal niet zo spannend als je zou denken haha! Ik werk overdag gewoon vanuit het huis waar ik in zit tot het einde van m’n werkdag. Bonus point; een prachtige view over een aantal bergen, 2 katten, een husky, german shepherd en een aantal kippen die hier rondlopen. Aangezien het nu zomer is, is het ook nog lekker lang licht. Ik kan hierdoor lekker lang genieten van de buiten lucht. In het weekend doe ik korte roadtrips en spendeer ik tijd met vrienden die ik alweer veel te lang niet heb gezien.

Boutaina