Backbase

Lead Recruiter

Internationale expansie

Leadership team gebouwd

Backbase is een van Nederlands jongste unicorns. Deze internationaal opererende FinTech wordt geleid door oprichter-CEO Jouk Pleiter. Backbase helpt banken en andere financiële instellingen met het bouwen van hun online omgevingen door middel van het Backbase Engagement Banking Platform. 

Vraag 

Backbase groeit hard internationaal, binnen alle onderdelen van de organisatie. Hierdoor moeten er internationale teams worden gebouwd in landen waar soms nog geen Backbase entiteit aanwezig is. Vrijwel alle developers en sales engineers werken in Amsterdam. Veel van hen worden vanuit het buitenland geworven en geholpen met de relocation. Backbase was op zoek naar een ervaren interimmer die Jouk Pleiter kon helpen de internationale salesorganisatie verder uit te bouwen.

Onze oplossing 

Tussen 2017 en 2020 is Guido Dekker (in twee periodes) als interim sales recruiter aan de slag gegaan voor Backbase. Hij heeft meerdere salesmensen succesvol aangenomen in onder andere Amsterdam, Londen, New York, Bogota, Frankfurt, Dubai, Singapore, Tokyo en Melbourne. Guido was verantwoordelijk voor alle sales- en marketinghires wereldwijd. Tijdens de opdracht is hij gevraagd om als interim lead recruiter het recruitmentteam van Backbase te begeleiden en was hij nauw betrokken bij het aannemen van senior leadership posities.